עזרה בפענוח CT חזה .

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/02/2020 | 14:30 | מאת: סימה

שלום רב, בת 53, מעשנת - עקב כאבים בשנה האחרונה בחזה/גב עליון/כתף שמאל (שללו ארוע קרדיאולוגי) נשלחתי ל CT חזה - מצ"ב קובץ עם תשובה. אבקש לקבל מידע האם אני סובלת ממחלה כלשהי/האם אני צריכה טיפול - האם מדובר ב COPD? תודה מראש

שלום, לא הצלחתי לפתוח את הכתובת.

25/02/2020 | 00:01 | מאת: סימה

ממצאים: הודגמו שינויים אמפיזמטים קלים באונות העליונות של שתי הריאות עם הרס קל על הפרנכימה ובלות תת פלאורליות מזעריות באזור הפסגות. .LLL - ו RUL, LUL - נצפו גרנולומות מסוידות תת פלאורליות ב לא הודגמו תסנינים אלוואולרים או גושים סולידים. בסריקת הריאות בחתכים דקים אין עדות למחלה אינטרסטציאלית או ברונכיאקטטית. ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי . ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי השחי. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים. הלב תקין בגודלו, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. מעבר חזה בטן: ללא סטיות חריגות, פרט לציסטה פרא פלבית עד 2.6 ס"מ בכליה השמאלית. מבנים גרמיים נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים. לא הודגמו ממצאים פתולוגים חריגים בדופן בית החזה ובצלעות. התרשמות : שינויים אמפיזמטים קלים באונות העליונות של שתי הריאות, סימנים קלים של מחלה גרנולומטוטית ישנה דו-צדדי.

שלום, מדובר במחלת אמפיזמה שנקראת בעברית נפחת. לרוב, בשל עישון. ניתן לקבוע את חומרת המחלה לפי תפקודי ריאות, יש טיפולים שיכולים להקל ולשפר את המצב.

27/02/2020 | 16:42 | מאת: סימה

תודה על תשובתך, האם מדובר ב copd?

מנהל פורום מחלות ריאה