האם שפעת טיפוסית מתבטאת בשינויים ב-CT ריאות?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/02/2020 | 22:23 | מאת: דוד

הסינים התחילו עכשיו לאבחן זיהום בקורונה על סמך שינויים ב-CT ריאות כמו GGO, וזה גרם לי לשאול את השאלה האם גם חולה טיפוסי בשפעת מתאפיין בשינויים כאלה ב-CT? נראה שבשגרה לא נהוג היום לעשות CT לחולי שפעת ללא חשש לדלקת ריאות (ובצדק, קרינה מיותרת), אבל בכל זאת נראה מהספרות שבכמה מחקרים שעשו על שפעת החזירים ב-2009 (שבדיעבד אנחנו יודעים שהיא שפעת עונתית רגילה) אכן גילו ממצאים ב-CT כמו GGO, למשל המחקרים האלה: https://www.ajronline.org/doi/full/10.2214/AJR.09.3625 https://www.birpublications.org/doi/abs/10.1259/bjr/53692814 ואם זה נכון, אז מה זה אומר? שבעצם אפשר להגדיר שפעת טיפוסית כסוג של דלקת ריאות ויראלית קלה?

שלום, שפעת זו דלקת וירלית שיכולה לפגוע בריאות ואז יש דלקת ריאות וירלית. היא יכולה להיות קלה אבל לצערינו במקרים מסויימים היא יכולה להיות קשה ואף לגרום למוות במיוחד בחולים וזקנים. גם וירוס הקורונה גורם למוות בעיקר במבוגרים וחולים באחוזים קטנים כ-2% לערך אבל בגלל התפשטותו המהירה הוא מהווה סכנה רבה לאוכלוסייה הכללית..לרוב אין צורך בביצוע סיטי מאחר שאפשר לאבחן שפעת באמצעות דגימה מהרוק.

מנהל פורום מחלות ריאה