שיעול טורדני ללא הפסק למרות טיפול

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/02/2020 | 23:55 | מאת: דורית

שלום דר' ברצוני לברר לגבי בעלי הסובל משיעול מעל חודש וחצי , בהתחלה זה התחיל כשיעול עם ליחה ירוקה שטופל באנטיביוטיקה מסוג זינט וגם אינהלציות עם ונטולין ובודיקורט אך ללא שיפור וגם עם משאפים. עשינו צילום ריאות שהראה שיש שינויים אינסטיסציאליים קלים, תפקודי ריאות שהיו ביצענו גם סיטי ריאות ותשובות הפענוח: minor peripheral, sub pleural reticulations in upper and lower zones, minor bronchiectasis in lower lobes, minor mediastinal lymphadenopathy. No pleural changes. מה המשמעות של הסיטי? אודה להתייעצותך.

18/02/2020 | 00:01 | מאת: דורית

שכחתי לציין שישנם גם סימפוניות מורחבים בסיטי.

שלום, לפי הסיטי יש מחלת ריאות כרונית, לא ברור מה טיבה לפי הפיענוח, מומלץ לבצע תפקודי ריאות מלאים ולהגיע למרפאת ריאות להערכה.

מנהל פורום מחלות ריאה