המנעות מפרדניזון האם ניתן להמנע?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/01/2020 | 00:59 | מאת: אפרת

שלום ד"ר, עקב החמרה באסתמה בוצע מעבר לפוסטר 8 שאיפות ולא הייתי לגמרי מאוזנת. אני כבר חודשיים במצב הזה, עם אינהלציות גם וקיבלתי פרדניזון 40 מ"ג לשבועיים. היום ניסיתי לקחת 10 שאיפות פוסטר ועם זה הייתי מאוזנת. האם במצב כזה ניתן להמנע מפרדניזון ואם אמשיך ככה ככל שיעבור עוד זמן מצב הריאות יחזור למה שהיה עם מינון מינימלי של פוסטר? או שמי שלא לוקח פרדניזון במצב כזה עלול לסכן את החזרה למצב הקודם? כי אני בכל זאת לוקחת 10 שאיפות פוסטר שזה לא מינון סטנדרטי. תודה רבה

שלום המינון המקסימלי הוא 8 שאיפות פוסטר ליום. וודאי לפי סרטון ההדרכה באינטרנט שאת לוקחת בצורה טובה. צריך לבדוק עם רופא הריאות אם יש סיבה שגורמת למצב וניתן לטפל בה כגון זיהום או מצב אלרגיה וכו. אם אין שיפור כנראה שצריך פרדניזון.

מנהל פורום מחלות ריאה