ברונכיאקטזיות מתמשכת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/12/2019 | 11:15 | מאת: דניאל

שלום רב, נמצע בטיפול מונע עקב boop מטופל בפרדינזון 10 מג, אודיטין לכיוח 3 פעמים ביום, סלפסט 1000 מג פעמים ביום, ואנטיביוטיקה למניעה 3 פעמים בשבוע. אודה לחוות דעתך לגבי הסיטי המצורף אני דיי מבוהל. תודה

31/12/2019 | 11:41 | מאת: דניאל

ממצאי בדיקת CT של בית החזה הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגודי. סיבת הפניה: מעקב פולמונולוגי בשל BOOP ותסחיפים ריאתיים. נערכה השוואה לבדיקה קודמת מ-2019/05/13 - חל שיפור. ממצאים: הודגמו שינויים אמפיזמטוטיים דיפוזיים בשתי הריאות עם הרס של הפרנכימה, יותר בולטת באונות העליונות. מאז הבדיקה הקודמת חלה נסיגה של קונסולידציות ריאתיות מוקדיות רבות בשתי הריאות, שהודגמו בבדיקה הקודמת. הקונסולידציות הגדולות ביניהן היו באונות העליונות, כעת באזור הקונסולידציות באונות העליונות הודגמו פסים פיברוטיים עדינים רבים עם ברונכיאקטזיות ממשיכה סביבן. פסים פיברוטיים אחדים עם ברונכיאקטזיות ממשיכה וגרנולומה מסוידת באזור פרא-מדיאסטינלי ב-RML ,פס פיברוטי עדין בקצה התחתון של הלינגולה ושינויים פיברוטיים קלים עם ברונכיאקטזיות ממשיכה באספקט הקדמי-תחתון של RLL ובזווית קוסטופרנית אחורית בבסיס הריאה משמאל. גרנולומה נוספת במקביל לסדק הבין אונתי בבסיס RML ,גרנולומה נוספת מזערית תת-פלאורלית ב-RUL, ללא שינוי ניכר בהשוואה לבדיקה הקודמת. כעת גם לא הודגמו קשריות ריאתיות בשדות התחתונים של שתי הריאות שלא נצפו בבדיקה הקודמת. ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי . ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי השחי. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים. הלב תקין בגודלו, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי. מעבר חזה בטן: ללא סטיות. מבנים גרמיים נראים שמורים, ללא ממצאים פתולוגיים חריגים. שינויים ספונדילוטיים מפושטים לאורך ע"ש הגבי. התרשמות : שיפור ניכר ונסיגה של ההצללות והקונסולידציות המוקדיות בשתי הריאות. כעת הודגמו שינויים פיברוטיים במקום הקונסולידציות הריאות, בעיקר בולטים באונות העליונות וב-RML. שינויים אמפיזמטוטיים דיפוזיים בשתי הריאות, סימני מחלה גרנולומטוטית ישנה בריאה השמאלית

31/12/2019 | 14:48 | מאת: דניאל

שאלה נוספת האם הצילום מעיד על פיברוזיס ?

01/01/2020 | 10:37 | מאת: דניאל

תיקון: ברונכיאקטזיות ממשיכה ולא מתמשכת

שלום דווקא נראה שחל שיפור בהשוואה לבדיקה הקודמת. נראה מהתשובה שעיקר המחלה היא אמפיזמה ולא פיברוזיס.

01/01/2020 | 19:15 | מאת: דניאל

ראשית תודה ושאלתי מה זה הברוכאקזיות הממשיכה ועד כמה האמפיזה נמצאת בשלב מסוים

מנהל פורום מחלות ריאה