לקיחת פרדניזון במידה וחולים.. האם לא מומלץ?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/12/2019 | 20:41 | מאת: מיכל

שלום, לפני חודש וחצי חלה לי החמרה באסתמה מסרטיד 250 עברתי לפוסטר 8 שאיפות פלוס אינהלית ואני לא לגמרי מאוזנת. קיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים ועוד לא לקחתי אותו כי כל הזמן חיכיתי אולי ישתפר.. אך לא... העניין הוא שבכל החודש הזה לא השתעלתי בכלל, רק היה קושי לנשום, נשימה כבדה והתקפים קטנים שכשאני אוכלת ישר מתחילים. מאתמות התחלתי להשתעל דיי הרבה. אמא שלי חולה בהצטננות ומאוד נזהרתי לא להדבק... אז אני תוהה האם זה צירוף מקרי וזה שיעול בגלל האסתמה, או שנדבקתיץ(אין נזלת אצלי ולה יש נזלת ושיעול) האם עדיף במקרה כזה לחכות שבוע שבועיים עד שאם זה התקררות זה יעבור ולא לקחת פרדנזיון כשיש מחלה? כי בעלון של התרופה כתוב לא לקחת במצבכ זה או במצב של זיהום. מבחינת נשימה אין לי בעיה לשרוד עוד שבועיים ככה בזכות האינהלציות. תודה מראש

שלום, יכול להיות שנדבקת במשהו וירלי, קשה לדעת. הפרדניזון ניתן בשל החמרה של האסתמה ואם צריך ניתן לקחת אותו גם בזמן זיהום וירלי.

מנהל פורום מחלות ריאה