שיעול חוזר על עצמו אשמח לקבלת ייעוץ.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/12/2019 | 21:09 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 16 ויש לי בעיה שמציקה לי הרבה מאוד זמן. כל חורף, כבר הרבה שנים, יש תקופות חוזרות שאני משתעלת- שיעול עם הרבה מאוד ליחה- והשיעול בא חזק ממש מהריאות. בנוסף לשיעול, יש צפצופים בנשימות שבאים והולכים. תקופות כאלו נמשכות בערך 3 שבועות וחוזרות כמה פעמים בשנה. אני לוקחת משאף דואורספ קבוע בוקר וערב עפי הוראת הרופא. חשוב לציין שאני אלרגית לאגוזים, יש לי נזלת אלרגית (קושי לנשום דרך האף). השיעול שדיברתי עליו מתפתח לעיתים מצינון קל, ומציק לי מאוד כיוון שהוא פוגע באיכות החיים. בגלל שציינתי צפצופים, הרופא רצה לבדוק אם יש לי אסטמה, ועשה בדיקת מאמץ נשיפה וראה שהתפקודי ריאות תקינים. הוא אומר שיש פער בין תפקודי הריאות התקינים לבין מה שאני מספרת. הוא גם סדק אותי בתקופה שהייתי בריאה. האם יש דרך להסביר את זה? למנוע את הבעיה החוזרת הזאת?

שלום, אני ממליץ לך לעשות בדיקת תגר מטכולין ולשלב טיפול נגד אלרגיה.

מנהל פורום מחלות ריאה