הקשר בין nsip ובין פיברוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/12/2019 | 22:58 | מאת: איריס

שלום ד"ר רוזנגרטן, האם יש קשר בין nsip ובין פיברוזיס? כלומר, האם הידרדרות המחלה יכולה להוביל לפיברוזיס? ואם כן, מהו פרק הזמן שזה קורה? על פי מחקרים,מהו אחוז ההצלחה של סטרואידים לעצירת/ הידרדרות המחלה? אילו עוד פתרונות, פרט לסטרואידים ,מוצאים לדלקת כרונית זאת? האם יש קשר בין מחסור בויטמין D לבין nsip? האם לופוס העור, פיברומילגיה ו-NSIP הם מאותה משפחה של המחלות האוטואימוניות? שבת שלום ותודה מראש

שלום, 1. פיברוזיס יכול להופיע כשמחלת ה NSIP מתקדמת. 2. שיעור התדובה לסטרואידים הוא מעל 80%. 3.יש טיפולים נוספים על מערכת החיסון אם הסטרואידים לא מספיקים כמו אימורן, מטוטרקסט ומבטרה אבל פחות כדאי להזדקק להם. 4. לא מכיר. 5. לופוס כן, פיברומיאלגיה המנגנון פחות ברור.

מנהל פורום מחלות ריאה