עדיפות על אינהלציה ומשאף פוסטר?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/11/2019 | 13:48 | מאת: מיכל

שלום, האם ישנה יותר יעילות אם לוקחים משאף סרטייד או פוסטר באינהלציה?(במידה ויש דבר כזה) ולגבי פוסטר, האם במקרה חרום של התקף אסתמה, אין יעילות יותר גדולה לשימוש בוינטולין? תודה מראש

שלום, משאף סרטייד או פוסטר מכילים שני חומרים, סטרואידים ומרחיב סימפונות מסוג בטא ארוך טווח. וונטולין הוא מרחיב סימפונות מסוג בטא קצר טווח. החומרים שבפוסטר ובסרטייד לא ריימים באינהלציה אבל קיימים חומרים דומים. במקרה חירום אפשר להשתמש בוונטולין או בפוסטר אבל כמובן שיש להתייעץ עם רופא האם יש צורך בטיפול בסטרואידים בכדורים או באנטיביוטיקה לפי המקרה.

מנהל פורום מחלות ריאה