חולשה בגפיים וכאבי שרירים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/10/2019 | 12:19 | מאת: מיכל

שלום רב ד"ר, אני חולת ריאות, סובלת מקוצר נשימה במנוחה ובמאמץ. לעיתים מרגישה חולשה בידיים אפילו במנוחה, ולאחר אימון יחסית קצר אני מרגישה ממש כאבים ועייפות בשרירי הרגליים, וקשה לי להמשיך באותה עצימות. רציתי לדעת ממה זה בעצם נובע? האם מכך שלא מגיע מספיק חמצן לרקמות? והאם חומצת חלב אצל חולי ריאות מופרשת בשלב מוקדם יותר באימון בהשוואה לאנשים שאינם חולים? תודה רבה!

שלום, יתכן שילוב של מחלת הריאות, ירידה בחימצון במאמץ וירידה בכושר הגופני עם התקדמות המחלה. כמובן היכולת האירובית שמתבטאת בהצטברות חומצת החלב בשלבית מוקדמים יותר בעקבות מאמץ קיימת במצבים אלה.

מנהל פורום מחלות ריאה