אסיפרציות חוזרות ונשנות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/10/2019 | 08:11 | מאת: עזרא

שלום, אבי, בן 84, נמצא בבית החולים כבר למעלה משבועיים עקב אספירציות חוזרות ונשנות מה שגורם לדלקת ריאות. אבא מטופל באנטיביוטיקה ומקבל אוכל דרך פג. הרופאים אבחנו שהאוכל מהפג עולה לריאות (עושים סאקשן ורואים האוכל). ביצעו CT שהראה שחלל הבטן תקין (אין בריחה של אוכל). ניסו לתת תרופה שתחליק האוכל לקיבה יותר מהר ולא עזר. ניסו לעשות צום ללא הצלחה. עדיין יש אספירציות. לטענת הרופאים אין אופציות אחרות. השאלה שלי: איזה עוד גורמים יכולים לגרום לאוכל לעלות לחזה?

שלום, בעיקר מדובר בבעיות שקשורות למנגנון הבליעה, לעיתים גם תנועתיות וושת וקיבה. מציע להיוועץ ברופא גסטרו ונוירולוג.

מנהל פורום מחלות ריאה