בעיות שונות וחששות רבים מסרטן.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/10/2019 | 21:46 | מאת: אופיר

שלום.איני מעשן, עד לפני עשרים שנה נחשפתי לעישון פאסיבי. הייתי חולה מספר שבועות. כמה ימים היתה ליחה צהובה רבה צמיגית לפעמים עם דם. אבחנו לי ברונכיטיס. צילום חזה היה תקין. קיבלתי אוגמנטין שבוע ונעלמה הליחה הדמית והצהובה. יש דחף קל מאוד לשיעול מידי פעם. תפקודי ריאות מהשבוע תקינים. יש כאבים במקומות שונים בחזה וגב עליון. בעיקר בשני הצדדים ליד בית השחי. לא מחמירים בנשימה, חלקם מחמירים בנגיעה. אין קוצר נשימה או ירידת משקל. קיבלתי הפניה ל hrct. כשקיבלתי את ההפנייה עדיין היתה ליחה דמית. אני מניח שחוששים מסרטן....האם העובדה שאין יותר ליחה דמית או צהובה מעודדת? הרופאה אמרה שאוכל לעשות את הסיטי אפילו בעוד חודש... האם אם אעשה השבוע התוצאות תהיינה לא ברורות? מה הסיכויים למשהו מסוכן?

שלום, הסיכון לסרטן נמוך לפי מה שאתה מתאר ואכן גם כשיש ליחה דמית אם יש תגובה לאנטיביוטיקה במרבית המקרים מדובר בברונכיטיס. סיטי בעוד חודש זה בסדר גמור.

מנהל פורום מחלות ריאה