תוצאות בדיקת CT בטן ואגן + צילום חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/10/2019 | 23:19 | מאת: מ.ש

שלום דוקטור, בעקבות תלונה על כאבים לא קבועים בצד ימין ובצד שמאל לסרוגין באזור המותניים נשלחתי לביצוע בדיקות, בבדיקת הCT נמצא ברונכיאקטזיות טובולריות בולטות באונות התחתונות ובצילום החזה נמצא ציור אינטרסטיצאלי מוגבר רטיקולונודולרי על פני שתי הריאות. אודה לקבלת הסבר לגבי התוצאות. תודה רבה מ.ש

שלום, מדובר בדלקת כרונית של הריאות עם נטייה לזיהומים חוזרים. מומלצת בדיקה במרפאת ריאות להעריך את דרגת המחלה ואפשרויות הטיפול.

08/10/2019 | 01:33 | מאת: מ.ש

תודה דוקטור. אני בן 65. מעולם לא סבלתי מדלקת ריאות. עד לפני כעשרים שנים הייתי מעשן כבד. עושה צעדות ארוכות ללא בעיות נשימה. קיבלתי חיסון נגד דלקת ריאות לפני 5 שנים והחודש קיבלתי הפניה (בגלל גילי) לקבל שוב חיסון. האם לקחת את החיסון? למרות תוצאות הבדיקות, איך יתכן שמעולם לא סבלתי מדלקת ריאות ווהגעתי למצב כזה עכשיו? האם יתכן שהמיחושים שבעקבותם נשלחתי לבדיקות נובעים מהמצב בריאות? מ.ש

שלום, אני לא בטוח אם המיחושים קשורים לממצאים בסיטי. הצלקות בריאות מעידות על דלקות חוזרות בסימפונות. למרות שלא היו לך דלקות ריאה יכול להיות שהייתה ליחה מדלקת סימפונות שלא התפתחה ממש לדלקת ריאות והיה נראה לך שמדובר בליחה בגלל עישון.

מנהל פורום מחלות ריאה