שיפור לכאורה ע"י RELVAR ELLIPTA

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/09/2019 | 11:45 | מאת: יגאל

שלום דוקטור! סיליקוזיס, PMF , עיבוי, הידבקויות וכו' ברקע. הפרעה משולבת חסימתית ורסטריקטיבית. תוך שנה האחרונה טופלתי ע"י RELVAR ELLIPTA. תוצאות לעומת שנת 2018 השתפרו לכאורה - FEV1 עלה מ-43% ל-55%, TLC עלה מ-48% ל-69% (אם ניתן להאמין לבדיקה האחרונה, אני בספק). האם RELVAR ELLIPTA יכול לשפר תוצאות תפקודי ריאה? תודה רבה

שלום, רלבר אינו טיפול לסיליקוזיס אולם לעיתים יש מחלה משולבת עם הפרעה חסימתית כמו במחלת COPD או אסתמה ואז יכול להיות שיפור.

מנהל פורום מחלות ריאה