פרוטורול התקף אסתמה... מה בעצם לעשות?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/08/2019 | 14:12 | מאת: יעל

שלום, במקרה של התקף אסתמה... מהו בעצם הפרוטוקול אם הוינטולין לא עוזר? אם לקחתי 2 שאיפות וינטלין והמצב לא משתפר? תוך כמה זמן לקחת עוד? ותוך כמה זמן להזמין אמבולאנס אם לא עובר? או שלהזמין אמבולאנס רק אם ההתקף חמור? תודה ראש

שלום, בעקרון בהתקף קשה של אסתמה אפשר לחזור על וונטולין ללא מגבלה אלא אם זה גורם לתופעות לוואי, שילוב של סטרואידים חשוב מאוד אבל לוקח מספר שעות להשפעה. האם ניתן להסתפק בתוספת סטרואידים בשאיפה, בכדורים, דרך הוריד, האם טיפול בקופת חולים, במוקד, לחכות לרופא משפחה או חהזמין ניידת טיפול נמרץ... הכל תלוי בחומרת ההתקף וקשה לתת פרוטוקול לכולם.

מנהל פורום מחלות ריאה