אי ספיקת לב, ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/08/2019 | 22:21 | מאת: מיכאל

שלום גיל 52 ידוע על אסתמה קלה מזה שנים. פעם בכמה חודשים לוקח חודש סימביקורט וזה משתפר. באחרונה כל מיני תסמינים גופניים הייתי אצל קרדיולוג ורופא משפחה עלה חשד חלילה לאי ספיקת לב. בדיקת BNP קצת קצת מעל הנורמה הופנתי לאקו לב. מאתמול יש קצת קוצר נשימה ואני רוצה לקחת סימביקורט 1.האם מותר לקחת סימביקורט אם חלילה יש לי אי ספיקת לב? 2. יש באחרונה גם לא מעט פעימות מוקדמות ולפעמים דופק קצת מהיר לחצי דקה ואז נרגע ( טכיקרדיה על כ 120 ) האם סימביקורט עלול ליצור בעיה עם הדופק ועדיף רק בודיקורט בלי הפורמטרול? תודה רבה

שלום, מותר לקחת סימביקורט גם כשיש אי ספיקת לב. הוא יכול לגרום לעלייה של הדופק אבל במינונים רגילים זה ברך כלל לא משמעותי.

מנהל פורום מחלות ריאה