שאלה בעקבות סי טי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

19/08/2019 | 17:51 | מאת: דין

שלום, אני בת 39. במהלך ינואר-פברואר חליתי פעמיים ברצף בדלקת ריאות בהפרש של חודש. הדלקת הופיעה באזורים שונים. במהלך יוני היתה לי שפעת קלה כם כאב גרון שכללה גם שיעול בסופו של דבר. השתעלתי במשך יותר מחודש ומדי פעם יצאה ליחה. באמצע יולי השתעלתי ויצאה ליחה דמית מספר פעמים שכללה גם דם בהיר וגם כהה. באחת הפעמים נראה דם כמו קריש. בעקבות הסיפור הקודם והשיעול הדמי הופניתי לסי טי ריאות. צילום הריאות היה תקין. בעקבות תוצאות הסי טי הופניתי לבדיקות דם ותפקודי ריאה שעדין לא ביצעתי. תוצאות הסי טי היו: סיבת ההפניה – המופטיזיס . ברקע דלקת ריאות. מראה תקין של התירואיד ודופן בית החזה. איוורור תקין של קנה הנשימה והסימפונות הראשיים. ניפוח יתר של הריאות עם שינויים אמפיזמטוטיים וברונכיאקטטים. שינויים אטלקטטים ב- RML ובלינגולה. אין רואים נגע ריאתי קישרי. אין עדות לנגע או קונסולידציה. אין רואים קשריות לימפה מוגדלות בבתי השחי או במיצר. רוחב תקין של האאורטה. מראה תקין של עורקי הריאה המרכזיים. אין תפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. מראה תקין של האדרנלים. חלונות עצם ללא ממצא חריג. כמובן שתיאור ניפוח היתר של הריאות מאוד הדאיג אותי. אני לא מעשנת כלל. לפני יותר מ 10 שנים עישנתי מס שנים בצורה קלה. יותר עישון חברתי. לעיתים סיגריה או 2 ביום. זה לא היה קבוע ובמהלך שנים אלו היו גם תקופות ללא עישון. האם אכן יש מקום לדאגה? אני לא מרגישה בעיות נשימה מעבר לגירוי קל מדי פעם לשיעול שלרוב לא מלווה בליחה. חייבת לציין שמאוד מודאגת כרגע. תודה מראש!

שלום, צריך לראות את הסיטי במרפאת ריאות ולפי זה להחליט על חומרת העניין, יתכן שעיקר הבעיה היא דלקות ריאה חוזרות וגם בזה צריך לטפל.

מנהל פורום מחלות ריאה