תוצאות סיטי , סיטי חוזר נעשה בעבר לפני כ8 חודשים סיטי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/08/2019 | 14:32 | מאת: סאסי ביטון

בשער הימני בולטות לימפה פחות מ-10 מ"מ. הצללות עץ מלבלב עם רושם לדגם מוזאיקה - הממצאים מתאימים לתהליך זיהומי כרוני - לשלול NTB MYCOBACTERIUM או דיכוי חיסוני. ) אשמח לדעת מה זה אומר. מה זה דיכוי חיסוני ? או המחלה השנייה ואיך שוללים אותה

שלום, מדובר בסוג של דלקת ריאות , החיידק שהוזכר יכול לגרום לדלקת ריאות מתמשכת. הדרך לאבחנה היא בשליחת תרביות ליחה ובמידת הצורך בעזרת ברונכוסקופיה.

18/08/2019 | 11:33 | מאת: סאסי ביטון

מה הטיפול אחרי שאעשה ברנכוסוקפיה ותרבית ליחה והאם זה חולף? או שזה כרוני ? יש מצב שהאבק חול וזיהום סביבתי משפיע על זה?

שלום, הטיפול הוא אנטיביוטיקה מיוחדת לתקופה ממושכת. יש השפעה על מחלות ריאה קודמת.

12/09/2019 | 15:08 | מאת: באסי ביטון

bronchoalveolarlavage-BAL בדיקת צביעת גרם *** בדיקה מאומתת *** תאי ציפוי קשקשיים:פחות מ-10 לשדה*100 PMN:פחות מ-25 לשדה*100 RBC:+ אורגניזמים : קוקים גרם חיוביים:+ החומר: שטיפתסימפונות-bronchialwash בדיקת צביעת גרם *** בדיקה מאומתת *** תאי ציפוי קשקשיים:פחות מ-10 לשדה*100 PMN:יותר מ-25 לשדה*100 אורגניזמים : קוקים גרם חיוביים:++מתגים גרם שליליים:+++ זה מה שיצא אחרי הברונכסקופיה מה זה אומר?

מנהל פורום מחלות ריאה