סיבות לדחיית הניתוח עד שהחולה יגיע למצב קשה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/08/2019 | 19:12 | מאת: יגאל

שלום דוקטור! סיליקוזיס מואצת קשה. PMF. FEV1 38%. ההשתלה מבצעים רק במקרים קשים מאוד. מה הסיבה העיקרית לכך? כדי שלא לקצר תוחלת חיים עקב ההשתלה? ואם לקחת מצב דמיוני, שיש מלא תורמים, ללא הגבלה, ואין קיצור תוחלת חיים עקב השתלה - האם עדיין ישנה עוד סיבה סמויה שלא לבצע השתלה? או שחוסר תורמים והישרדות נמוכה של כ-5 שנים אחרי ההשתלה הינן הסיבות היחידות לדחיית הניתוח עד שהחולה יגיע למצב קשה? תודה רבה.

שלום, לצערנו, השתלת ריאות היא ניתוח לא פשוט וגם החיים לאחר ההשתלה דורשים מעקב צמוד, טיפול תרופתי מסודר וסיבוכים מתרחשים גם שנים לאחר ההשתלה. אכן, תוחלת החיים הממוצעת לאחר השתלה כזו היא בסביבות 5 או 6 שנים למרות שאני מכיר גם מושתלים שחיים מעל 20 שנה אם כי זה מיעוט המקרים. זאת הסיבה שצריך להעריך בכל מצב האם משתלם לחולה לעבור השתלה בהתאם למצבו באותו זמן.

מנהל פורום מחלות ריאה