הפרעות שינה ונזק לראיות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/07/2019 | 07:20 | מאת: דימה

שלום רב.ברקע סי או פי די דרגה 1 fev1 94% בן 44 אין עודף משקל עובד ומתפקד רגיל ברצוני לשאול האם הפרעות שינה בלילה משפיעים על תפקוד ראיות ביום? כי אני בזמן אחרון לא ישן יותר מ4 שעות בלילה.לא משנה מתי אני הולך לישון.ולהרדם אין בעיה אני נרדם בקלות.יש לי מד סיטואציה ואני בדקתי ש כאשר אני נרדם הסיטואציה יורדת ל 93 ואף ל87 אחוז ו עולה חזרה כאשר אני מתעורר(זה מעיר אותי).עשית בדיקת שינה ביתית לפני שנה והיא היתה תקינה הייתי אצל רופא שינה באסוטא ומהשהוא מציע זה מקסימום התקן דינטלי לפי צורך.הוא משליך הכל על סיאופידי שבקושי יש לי.מה דעתך בנושא?תודה מראש

שלום, לפי מה שאתה מתאר השינה לא תקינה. אם יש דום נשימה בשינה שמעיר אותך בד"כ מומלץ לנסות מכדיר CPAP. השינה לא משפיעה על תפקודי הריאות ביום אבל היא חשובה מאוד לתפקוד הגוף בהרבה דברים.

מנהל פורום מחלות ריאה