נינטדניב אופב לצלקות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/07/2019 | 19:58 | מאת: שירלי

לאבי צלקות ישנות בריאה כתוצאה ממחלה אוטואמונית . בנוסף, אובחן עם סרטן ריאה מסוג תאים גדולים ללא מוטציה ברת טיפול. הוצע לו להשתמש באופב. ברצוני לשאול האם התרופה מעכבת הצטלקויות חדשות או גם פועלת על הישנות? האם נמצאה יעילה בסרטן הריאה? האם עשויה לשפר את תפקוד הריאה?

שלום, לצערי הטיפול ב OFEV אינו משפר את ההצטלקויות אלא במצבים מסויימים מפחית הידרדרות בפיברוזיס ריאתי. לגבי הסרטן למיטב ידיעתי זה אינו טיפול הבחירה. אולי יש אפשרות לקבל טיפול במסגרת מחקרית, מומלץ להתייעץ עם אונקולוג מומחה בתחום.

מנהל פורום מחלות ריאה