ct בהחמרה קלה לאחר שנה מבדיקה קודמת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/06/2019 | 17:36 | מאת: שיר

שלום, בת 28 עם אסטמה שאובחנה רק השנה במהלך אשפוז עם קוצר נשימה קשה (fev1-42%). כעת עם תפקודי ריאות תקינים - 90%. לפני כן היו זיהומים חוזרים במערכת הנשימה אך ללא אשפוזים. ביצעתי ct בשנה שעברה בו נכתב כי יש שינויים ברונכיאקטטים מינימלים פרא הילרים דו"צ. בct עדכני מהחודש האחרון נכתב כי קיימים איזורים בהם עיבוי הסמפונות גבר, קוטר הסימפונות התרחב ויש ברונכיאקטזיות. בסיכום צוין כי התרחשה החמרה קלה ביחס לתוצאות הבדיקה מלפני שנה. שאלתי היא האם ניתן לעצור את ההתדרדרות הזו? מהו עיבוי סימפונות- האם זה קשור לברונכיאקטזיות או מסמן דלקת כלשהי?

שלום, עיבוי סימפונות קרוב לודאי משנמ לדלקת בסימפונות יתכן שהאסתה אינה מאוזנת, יש בודאי סיכוי למניעת הידרדרות על ידי טיפול נכון באסתמה ובברונכיאקטזיות.

מנהל פורום מחלות ריאה