שאלה לגבי CT/MRI ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/06/2019 | 12:51 | מאת: נדב

הי, רציתי לדעת קודם כל האם MRI ריאות יכול לשקף מחלות ריאה/גידולים ובעיות נוספות באותה רמה של CT ריאות? ושאלה נוספת היא האם הבדיקות הללו מכסות גם את החלק העליון של הבטן כלומר, הקיבה ומשקפות בעיות באזור זה? בתודה,

שלום, MRI לא מדגים את הריאות בצורה טובה ולכן לא מקובל לבצע בדיקה זו לבירור ריאתי. יש חלקים מהבטן העליונה שרואים בסיטי חזה אבל אם יש בעיה ספיציפים בקיבה זו לא בדיקת הבחירה. לרוב עושים סיטי בטן וגסטרוסקופיה.

מנהל פורום מחלות ריאה