פיענוח צילום ריאות.............

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/06/2019 | 11:28 | מאת: מור

לאחר כאב ממושך במרכז הגב בצד ימין וכאב בנשימה עמוקה עשיתי צילום, הממצאים: צילומים אינם באינספריום מלא אין עדות לתסנין אין עדות לתפליט פלוירלי הצללות פסיות בבסיסי הריאות סירכות פלוירליות קרוב לוודאי אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים צל הלב + סרעפת תקין

שלום, הצילום סה"כ בסדר, אם הכאבים לא מגיבים לטיפול אנטי דלקתי כמו אטופן או נקסין הייתי ממליץ על בדיקות דם וסיטי חזה.

22/06/2019 | 19:24 | מאת: מור

בצילום שנעשה יומיים לאחר מכן, כן נמצא תפליט פלוירלי מימין. ובסיטי שנעשה הבוקר, הממצאים: מספר קטן של קשרי לימפה בשומן הפריקרדיאלי, הגדול 1.3 ס״מ. מס׳ מוקדים היפודנסיים זעירים באונה מימין. בשומן רטרוסטרנלי במיצר הקדמי קשר זעיר בגודל 7*8 מ״מ. מצורף הפיענוח במלא. אשמח לתגובתך, תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה