הסבר צילום חזה מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/05/2019 | 20:27 | מאת: אריאל1611

שלום ד"ר. אני בן 41 אמש פניתי למוקד מכבי ללא הפסקה עקב תחושה לא נוחה בחזה. מציין כאן שאני מטופל בלוסטרל ואריפליי נגד חרדה "ושיפור" מצב הרוח.... אך מנסיון העבר זה לא הרגיש כמו התקף חרדה. אינני סובל מחום או שיעול. הבדיקות שבוצעו: לקיחת מדדים: לחץ דם- 117/76 דופק-76 סטורציה-100 כמו כן בוצע א.ק.ג- תקין לגמרי בדיקות דם- תקינות למעט בדיקת crp לבדיקת דלקת התוצאה יצאה חריגה 1.2 (נורמה זה בין 0 ל 5 ) כמו כן צילום חזה-הצללה מוטלת על קצה צלע 6 משמאל - סומציה בלבד? תסנין ? פרט לכך, ללא תפליט או גודש צל הלב והמיצר בגדר הנורמה . סינוסים קוסטופרניים חופשיים . הסרעפת בעמדה תקינה הרופאה אבחנה דלקת ריאות קלה ונתנה לי אנטביוטיקה ל10 ימים. מציין שאני מעשן כ 10 סיגריות ביום. האם זאת אכן דלקת ריאות או משהו חמור יותר?

שלום, הצילום לא היה ברור לרופא שפיענח אותו והאבחנה של דלקת ריאות היא בספק. יתכן גם שהכל תקין. מציע לחזור על צילום חזה עוד חודש לאחר הטיפול.

מנהל פורום מחלות ריאה