פיענוח תוצאות סיטי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/01/2019 | 15:02 | מאת: מיכל

בבדיקת סיטי עם חומר ניגוד : 1.תת עורי בדופן בית החזה משמאל בחלק העליון תהליך היפודנסי בקוטר 1.9סמ שאר בפרמטרים תקינים. מה זה אומר והאם זה מסוכן? תודה

25/01/2019 | 17:20 | מאת: מיכל

שכחתי להוסיף גם - שינויים פירוטים קלים הפסגות הריאות אני בת 58 לא הייתי חולה בדלקת ריאות ואף פעם לא עישנתי מה זה אומר?

שלום, זה בדופן בית החזה, אולי מדובר בגידול שומני שפיר. השינויים הפיברוטיים התוארים כקלים ולא נראה זזה מסוכן. מימלץ לפנות לרופא ריאות לבדיקה ומעקב.

28/01/2019 | 06:14 | מאת: מיכל

תודה. רשום גם שאין ממצא חשוד האם בכל מקרה יהיה צורך להוציא את הנגע גם אם הוא שומני או גידול שפיר? יש לי תור לרופא ריאות רק בעוד שבועיים אשמח למענה

מנהל פורום מחלות ריאה