טיפול ביולוגי זולאייר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/01/2019 | 11:18 | מאת: מיכל

שלום בת 35. אסתמה מאוזנת עם סרטייד 500 פעמיים ביום וסינגולאייר, אבל בחורפים חצי מהחורף לא. קיבלתי פרנידזון רק לפני כמה שנים, בחורף הזה היתה החמרה קשה אבל הרופא העדיף שאמשוך זמן עם 4 פעמים ביום וינטולין כשלא הייתי מאוזנת. יש לי בנוסף גם אלרגיה לאבק(מקבלת חיסונים) ואוטיקריה. האם יאשרו לי בסל טיפול בזולאייר או שבגלל שלא קיבלתי 2 קורסים של סטרואידים בכדורים לא יאשרו? תודה מראש

שלום, בעיקרון נדרש על פי הסל כשלון של טיפול בסטרואידים אלא אם כן אסור לך לקבל סטרואידים בגלל בעיות של לחץ דם או סוכרת לא מאוזנים. אני מניח שזה היה רופא ריאות שלא הסכים לתת לך סטרואידים. הגישה שלי שונה ובמידה שיש צורך אמיתי הסטרואידים מאוד עוזרים כשהם ניתנים לזמן קצר.

מנהל פורום מחלות ריאה