טיפול מתמשך האינהלציה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

18/01/2019 | 21:42 | מאת: בני

שלום רב, אני בחור צעיר שיש לו מחלת ריאות חסימתית מילדות, כמו כן אני עובר ביקורת בבילינסון כל שנה שם גם הציעו לי פיזיותרפיה ריאתית וכו'.. אני פונה במטרה להבין יותר טוב את השימוש והאפשרות לשפר את השימוש באינהלציה בה אני משתמש כל יום לפחות פעם ביום. האינהלציה שלי מכילה מים פיזיולוגיים (1 מ"ל), אירובנט (11 טיפות), ונטולין (0.5 מ"ל) ומווקס (20 טיפות) את האחרון ביקשתי לקבל כי באופן קבוע מכיוון ש יש לי ליחה שנאגרת בבועות שנמצאות בריאות ובחורף זה מתפרץ. בנוסף, את האינהלציה אני משלב עם משאף רלבר 92/22 שאיפה ביום. אני מעוניין לחזק כמה שיותר את התחזוקה היומית ואת האפשרות לנקות את החומר הליחתי הנאגר בריאות - האם קיים חומר נוסף, מניעתי דוגמת מווקס או חומרים אחרים שאיני מודע אליהם ויכולים לסייע? אשמח לתשובה מבהירה

שלום, 1. פיזיותרפיה, יש שיטות וטכניקות שכדאי ללמוד ולהתנסות ומכשירי עזר לפינוי ליחה. מציע להיפגש עם פיזיותפיסטית מומחה בתחום. 2. ישנו סליין מרוכז שניתן להוסיף לכיוח. 3. לעיתים יש צורך בטיפול אנטיביוטי אם יש ליחה מוגלתית. כדאי חשלוח ליחה לתרבית ולתייעץ עם הרופא המטפל. 4. עצות נוספות ניתן למצוא באתר של איגוד CF.

מנהל פורום מחלות ריאה