ברונכיאקטזיס וריבוי ציור בבסיסים ים עיבוי פריבורונכיאלי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/12/2018 | 09:45 | מאת: מיכל

שלום רב, רופא ריאות הפנה לct לבחון ברונכיאקטזיס. בצילום חזה יש ריבוי בבסיסים עם עיבוי פריבורונכיאלי. האם זה מעיד על בעיה חמורה ? לא מוצאת יותר מידי מידע על ברונכיאקטיס שזה ממש מלחיץ אותי .

שלום, ברונכיאקטזיות זו מחלה בה הסימפונות רחבים מהרגיל ולכן יש נטיה לשיעול כרוני והרבה ליחה. יש מצבים בהם המחלה קלה ביותר עם החמרות נדירות ויש מצבים לצערינו בהם מדובר במחלה קשה. מה שקובע זה חומרת התלונות והפגיעה התפקוד הריאתי. ואם הם קלים סביר להניח שמדובר במחלה קלה.

24/12/2018 | 11:26 | מאת: מיכל

תודה. האם חייב ct על מנת לאבחן ? לא ניתן להגיע לרופא ריאות עם הצילומים ולעשות בדיקות אחרות במקום הct? הקרינה של ct חזה ממש מטרידה אותי.

שלום, הסיטי היא בדיקת הבחירה לגילוי ברונכיאקטזיות. אכן יש קרינה בסיטי אך בבדיקה חד פעמית הסיכון מינימלי. אפשר לדון עם רופא הריאות עד כמה חשוב לבצע את הבדיקה.

27/12/2018 | 15:57 | מאת: מיכל

ניתן להגיע אליך באופן פרטי עם תוצאות והצילומים על מנת לבחון את עניין הסיטי? יש עוד דרך לאבחון ?

מנהל פורום מחלות ריאה