שלילת הדבקות לשחפת עם בדיקת דם

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/12/2018 | 11:55 | מאת: רותם

שלום, עקב חשיפה לחולה שחפת , עשיתי בדיקת מנטו עם תוצאה של 18. רציתי לעשות את בדיקת דם באיכילוב אבל מסתבר שיש לצורך בהפנייה והרופא במשרד הבריאות נותן הפנייה רק עד תוצאות של 15. שאלות: האם ניתן לחזור על מנטו בפרק זמן של חודש ימים? פיספוס של בדיקת האחות במספר מ"מ הוא כאן קריטי.. האם בדיקת הדם באמת שאינה יעילה בתוצאה מעל 15? או שזו רק גישה של רופא כזה ואחר. בילדותי קיבלתי חיסון נגד שחפת ולכן חשוב לי לאמת את ההבחנה ואולי להימנע מהצורך בקבלת טיפול תרופתי אגרסיבי ל 4 חודשים עם אפשרות של פגיעה בכבד.. תודה

שלום, אין טעם לחזור על מנטו. זה יהיה שוב חיובי וחבל. לדעתי בדיקת הדם יכולה לעזור גם במצב שלך. מציע שתעשה אותה באופן פרטי, זה סיפור של כמה מאות שקלים לכל היותר, כדאי לברר.

מנהל פורום מחלות ריאה