כאבי גב בנשימה ובבליעה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/12/2018 | 05:06 | מאת: רותם

שלום, מזה כחמישה ימים אני סובלת מכאבי גב עליון אמצעי ושמאלי ולעיתים זה מתפשט לבית החזה. הכאבים באים בנשימה או בעת בליעה של אוכל או מים ובנוסף יש דקירות של כאב אבל ממש כאלו שמשתקות אותי למשך 2 שניות. אני בת 27 בריאה בד"כ. בהתחלה חשבתי שזה שריר תפוס והלכתי לאבחון של רופאת מרל"ם שנתנה לי אביפן 400 מג פעמיים ביום למשך יומיים. נשאר לי עוד כדור אחד וכלל אין שינוי ולכן ניגשתי לרופא המשפחה שאמר לחזור אליו אם זה לא עוזר כי כנראה שזו דלקת בקרום הריאה. אין קוצר נשימה, אין צרבות... מה זה יכול להיות? תודה מראש.

שלום, הכי סביר שמדובר בדלקת בשריר או עצם של בית החזה. אפשרות נוספת היא חומציות של הקיבה שגורמת לכאב. דלקת של קרום הריאה כמו שנאמר לך גם באה בחשבון. אפשר ללהמשיך עם האיבופן עוד שבוע. במידה שיש החמרה בתלונות ממליץ לעשות צילום חזה.

מנהל פורום מחלות ריאה