שיעול עים ליחה במשך חודשיים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/11/2018 | 03:26 | מאת: ירון

שלום דוקטור. יש לי שיעול עים ליחה שקופה ודביקה ממושך במשך חודשיים וחצי עד שזה נעלם לחלוטין . השיעול מופיע לאחר התקררות או אחרי דלקת גרון קלה. השיעול מופיע בעיקר במשך היום ולא בלילה בשינה. ותמיד זה מופיע בעונות מעבר אביב/סתיו . לפעמים פעם בשנה ולפעמים פעמיים בשנה. או שלפעמים יוצא שאני מכחכח ליחה דביקה שקופה בלי שיעול בגרון עד שזה עובר לי. (אני לא מעשן בכלל כך שאין לי גורם סיכון לריאות) עשיתי צילום רנטגן שיצא עם תוצאה של ( שינויים פיברוטיים קלים בפסגת הריאה עקב שחפת בעבר) בעבר ליפני 15 שנה חליתי בשחפת ריאה והבראתי מימנה . לאחר שנבראתי עשתי צילום חזה ותפקודי ריאה ויצא תקין. לאחר 6 שנים שהבריאות שלי הייתה מצויינת בלי שיעול או דלקות . התחיל לי דלקת שגרמה לי שיעול ליחתי במשך חודשיים כול שנה. כך במשך 9 שנים זה נמשך דלקות חוזרות ונישנות עים שיעול לחתי בצבע שקוף דביק ועד עכשיו . שאלות. 1- מה אומר שיניים פיברוטיים קלים בפסגת הריאה. 2- האם בכיח שקוף ודביק זה מעיד על זיהום . 3- באזנה לריאות יוצא שאין לי דלקת ריאות. בכול פעם שדלקת שמתפתחת לי. למרות שיש לי שיעול לחתי ועיקש מאוד. שנמשך זמן רב של חודשיים ויותר לא נותנים לי אנטיביוטיקה בכלל האם מקובל ? 4-האם יש קשר לשחפת שהייתה לי בעבר ולדלקות חוזרות ולמשך שיעול לחתי שנמשך חודשיים. שתוקף אותי בשנים האחרונות. למרות שהיה לי 6 שנים טובות בלי סיבוכים לאחר השחפת. 5- האם שיעול ליחתי במשך חודשיים זה תקין לאדם בריא בדרך כלל. או שזה מעיד על נזק/ רגישות מסויים בריאות. "אציין במצבים של החלמה מהדלקת והשיעול אני חוזר לעצמי ונהיה בריא לחלוטין ואני גם עושה ריצות והליכה רבה של 4 ק'מ כול יום ולא מתעייף. וגם בזמן הדלקת למרות שאני משתעל מאוד אני מקפיד על הליכה בלבד של כמה ק'מ. כך שאני בטוח שתפקודי ריאות שלי הם טובים". אבל

שלום, 1. שינויים פיברוטיים אלה שינויים בהם רקמת הריאה עוברת תהליך של הצתלקות עם השנים. במקרה שלך זה נראה משהו קל ללא משמעות רפואית. 2. לפעמים כן. מומלץ לשלוח תרבית כיח. 3. אנטיביוטיקה מקובל לתת כשיש זיהום חיידקי. במידה שבליחה יימצא חיידק בהחלט מקובל לתת אנטיביוטיקה. 4. לפעמים שחפת יכולה להשאיר ]גיעה כרונית בריאות שגורמות לנטיה לזיהומים חוזרים. מומלץ לעשות סיטי חז כדי לאבחן זאת. 5. זה לא תקין. מצדיק בירור במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה