חימצון נמוך, דלקת ריאות כימית, ותוצאות סי טי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/11/2018 | 09:43 | מאת: נורית

שלום, אבי בן ה 85 (בריא בד"כ) סובל מזה מספר שבועות מקשיי נשימה. חימצון נמוך (85) בעיקר בבוקר. שיפור במשך היום. בסי.טי נמצא: תפליט פלאורלי קטן בינוני בבסיסי הראות יותר מימין .שינויים אינטרסטיציאליים סבפלאורליים לאורך שתי הראות יותר בבסיסים סימני פולמונרי פיברוזיס. כלי הדם הגדולים במדיאסטינום: אאורטה מעט מורחבת, עם שינויים טרשתיים. לציין בלוטות קטנות יחסית מרובות בחלון האאורטופולמונרי ומתחת לקשת האאורטה. ללא הגדלת קשריות לימפה אקסילריות. מעט נוזל פלאורלי בפלאורה הבין אונתית בעיקר מימין. לב מוגדל, הודגם תפליט פריקרדיאלי מזערי. חלון עצם - אוסטיופורוזיס סימני dish ממצאים נוספים: בקע סרעפתי בינוני. אנאוריזמה מסויידת קטנה של ספלניק ארטרי, היפרפלאזיה של אדרנלים, ציסטות בכליות, אבן קטנה כ3 מ"מ באגן של כליה הימנית, ללא סימני חסימה אורומכנית. רופא שבדק אותו לפני תוצאות הסי טי איבחן דלקת ריאות כימית עקב חשיפה לחומרים כגון מתכות, לאורך שנות עבודתו במפעל. אודה מאוד לחוות דעתך, הן לגבי הסי.טי והן לגבי טיפול אפשרי אם קיים. תודה רבה.

שלום, אני מבין מתשובת הסיטי שהבעיה העיקרית היא פיברוזיס ריאתי. יש סוגים שונים של פיברוזיס ודרושה בחינה מדוקדקת של הסיטי וסיפור החשיפה בכדי לנסות להגיע לאבחנה מדוייקת. באופן כללי אם מדובר בפיברוזיס אמיתי אז התהליך אינו הפיך אולם יש תרופות שיכולות לעצור הידרדרות בתפקוד הריאתי אם קיימת. כמו-כן מומלץ על טיפול בחמצן אם הסטורציה מתחת ל 90%.

מנהל פורום מחלות ריאה