שיעול לחתי במשך 3 חודשיים פעמיים בשנה במשך 15 שנה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/11/2018 | 18:34 | מאת: שלום כוהן

אציין שליפני 20 שנה חליתי בשחפת פעילה בריאות. הייתי המצב קשה כי עד שאבחנו אותה לקח 4 חודשיים. השחפת התמקדה בעונה השמאלית למעלה . אחרי ריפוי מלא . 5 שנים הייתי בריא כמו שור ולא סבלתי משיעול או אפילו בשפעת רגילה . לאחר 5 שנים נפלאות פתאום התקררתי וניסתי לשאוף מים חמים כדי לרפא את הדלקת ,כנראה זה גרם נזק לריאות .. והתחלתי להשתעל עם שיעול וליחה במשך חודשיים. כך שמאז.. ועד עכשיו אני סובל מדלקות חוזרות כפעמיים בשנה כול דלקת נמשכת לפחות חודשיים וחצי .. נציין שהליחה שיוצא הוא לבן .. ומרגיש תמיד באונה השמאלית שהיא תחושת אי נוחות .. אני נושם מצויין ואין לי בעיות של נשימה או ירידה במצב תפקודי בריאות גם לאחר 15 שנה של דלקות חוזרות .. אין לי חום. דופק תקין, בהתחלה עשיתי צילום ריאות ותמיד יוצא תקין עם שינויים פיברוטיים קלים בפסגת הריאה השמאלית עקב שחפת ישנה ,לא ביקרתי אצל רופא ריאות ולא עשיתי צילום סיטי. ותמיד רופא משפחה אומר לי שזה יעבור למרות שאני מציין שזה נמשך זמן רב של חודשיים ויותר . לאחר ריפוי של חודשיים אני חוזר לעצמי ולא משתעל בכלל . זה חוזר רק כאשר אני מתקרר או כתוצאה של דלקת גרון או שפעת . מה דעתך יכול להיות שזה אני יודע שהשחפת עשה לי נזק באונה השמאלית אבל היה 5 שנים שהייתי בריא כמו שור לאחר ריפוי המחלה

שלום, לפי מה שאתה מספר נראה שהחלמת משחפת. השחפת במקרה שלך לא גרמה לנזק משמעותי ולכן אין מקום לדאגה.

25/11/2018 | 03:51 | מאת: שלום כוהן

תודה לך על תשובתך . אך אודה לך שתתייחס בעניין הדלקות החוזרות, שנמשך חודשיים ועד חודשיים וחצי ,שמלווה בשיעול יצרני פרודוקטיבי בליחה סמיכה דביקה. אשר מפריע לי בשגרת היום . ולפעמיים זה פעם בשנה ולפעמיים זה פעמיים בשנה. כך יוצא שאני משתעל קרוב ל5 חודשיים במשך שנה שלמה בשתי הדלקות מה שלא אופייני לדלקת רגילה שהשיעול שנמשך 3 שבועות לכול היותר .. מה שמטריד אותי זה השיעול לחתי שנמשך חודשיים עד שנעלם. אציין שתמיד לפי התחושה שלי הדלקת מתמקדת באונה העליונה בצד שמאל (בדיוק איפה שהתפתח לי השחפת בצורה פעילה, והשאירה אחריה צלקות לפי צילום רנטגן שיניים קלים בפסגת הריאה השמאלית עקב שחפת ישנה) האם לדעתך יש מקום לדאגה. או שזה פשוט זה תגובת יתר של הסימפונות,ולוקח זמן של חודשיים וחצי שהשיעול היצרני נעלם? זה נמשך ככה 15שנה . אציין שלא הייתי אצל רופא ריאות רק אצל רופא משפחה . ותמיד שולל על פי צילום חזה ובדיקת טלסקופ שזה כלום ויעבור לך. אני בן 37 בריא בדרך כלל בלי מחלות רקע(חוץ משחפת ריאה ליפני 20 שנה) אציין שוב לפני 20 שנה חליתי בשחפת קשה והחלמתי ממנה לחלוטין 5 שנים הייתי בריא כמו שור עד שלפתע התקררתי מאודד ותקף אותי כנראה דלקת בסימפונות או בריאות שגרם לי שיעול יצרני שנמשך בהתחלה חודש וחצי עד שזה עבר לי. ולאחר שנה עוד פעם התפתח אצלי דלקת חוזרת שגם נמשך חודשיים וכך הלאה במשך 15 שנה .

מנהל פורום מחלות ריאה