לחצים בחזה שלא עוברים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/11/2018 | 21:41 | מאת: מיכאלה

היי, אני בת 26 ,מעשנת חצי קופסא ביום בערך מגיל 16.. בחודשיים האחרונים התחילו להיות לי כאבים חדים בלב. בהתחלה חשבתי שזה הריאות אולי כתוצאה מהעישון והרופא שלח אותי לרנטגן אשר יצא תקין. היו לי כמה ימים אשר היו לי כאבים חדים בלב עם כאב ביד ותחושת שריפה בגב, הלכתי לרופא אשר ביצע אקג לפני חודש, והוא לא ראה משהו מיוחד שם. בשבוע האחרון אני מרגישה שהכאב די קבוע ..מן כאב עמום שלפעמים מתגבר במאמץ בעיקר עם תחושות כאילו של צביטות אם זה הגיוני אני לא יודעת אם זה התקפי חרדה רק? או שיש בעיה אמיתית? אני יודעת שאני צעירה אבל הכאב מציק לי מאוד. כשחזרתי אל הרופא לפני יומיים הוא אמר שאין מה לשלוח לעוד בדיקות כי הרנטגן והכל היה תקין..ואולי זה דלקת שתעבור..אבל ההרגשה היא לא טובה ואני מפחדת שזה משהו רציני יותר, יכול להיות שאולי זה השד עצמו? קשה לי להגיד במדויק מה כואב היות ויש לי לחץ על כל האזור כולל היד והכתף

שלום, אכן, בגילך לא שכיח שיש בעיית לב או ריאות שתגרום לכאבים. בכל מקרה הייתי מבקש בדיקת אקו לב. אם מדובר בכאב ממקור שרירי אן עצמות כדורים נגד דלקת כמו נורופן או אדוויל יכולים לעזור. אם יש לך התקפי חרדה הם יכולים להתבט בכל מיני תחושות כולל לחצים בחזה וכמובן אז הטיפול צריך להיות מכוון להקלה על החרדה.

מנהל פורום מחלות ריאה