קוצר נשימה ותחושת עילפון וחולשה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/11/2018 | 20:26 | מאת: טל

אני בת 49. רקע ומצב רפואי: הטרוזיגוט לפקטור 5, אבי נפטר בגיל 40 מאוטם שריר הלב. המחזור שלי לא כ"כ סדיר בשנה האחרונה. אתמול ניפחתי בלונים. עם כל בלון שניפחתי הרגשתי יותר ויותר קוצר נשימה, חולשה ותחושה שעומדת להתעלף. אחרי הבלון החמישי הפסקתי בגלל תחושת חולשה קשה ונשמתי עמוק. אציין ששאפתי אויר דרך הפה כדי לנפח את הבלונים. מעולם לא הייתי במצב של קושי לנשום ואני מאוד לחוצה. מה לעשות עם הגילוי הזה? איזה בדיקות עליי לעבור? ובאיזה תחום מומחיות? תודה

שלום, הייתי ממליץ לך להמתין מספר ימים. אם התופעה הייתה חד פעמית לאחר ניפוח בלונים לא לדאוג. יתכן שזה היה בגלל נשימה מאומצת שיכולה לגרום לסחרחורת, לא אומר שאת חולה. בפעם הבאה לנפח יותר לאט.

מנהל פורום מחלות ריאה