מעלה את השאלה לכאן מתאריך 30.8

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/09/2018 | 22:34 | מאת: איריס

שלום ד"ר רוזנגרטן בהמשך לשאלתי מתאריך 30.8 בפורום. בביקור במרפאת הריאות הרופא שלח אותי לבכונכוסקפיה עם ביופסיה. באבחנה המבדלת BOOP במקום הראשון. פחות סביר-מחלה מיקרובאקטריאלית. ברצוני לציין שהבדיקה הגופנית הייתה טובה. כניסת אוויר שווה וטובה ללא חרחורים או צפצוים. ספרומטריה- ירידה קלה בשיעורי הזרימה ללא עידות להפרעה חסימתית 83 FVC 86% FEV1 יחס 89% ללא שינוי לאחר מרחיב סמפונות כעת אסמפטומטית לחלוטין. מדוע עם כך נשלחתי לבדיקה ולא מנסים איזה טיפול תרופתי? תודה רבה מראש זה כלל לא מובן מאליו גמר חתימה טובה

שלום, BOOP זה דלקתריאות לא חיידקית שהטיפול שלה הוא בסטרואידים לזמן ממושך. זיהם מיקובקטריאלי הוא זיהום בחיידק שהטיפול שלו הוא באנטיביוטיקה חזה למשך תקופה ארוכה של שנה ויותר. אני מניח שהרופא לר רוצה בצדק לתת טיפולים קשים וארוכים בלי להיות בטוח מה המחלה שלך.

23/09/2018 | 23:20 | מאת: איריס

תודה רבה ד"ר רוזנגרטן וחג שמח

מנהל פורום מחלות ריאה