יש לי ריאה מסויידת לא זוכרת אם גילו את זה בצילום או בסיטי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/09/2018 | 07:11 | מאת: ריאה מסויידת

עשיתי סי טי בעבר, ואני רוצה לדעת מה זה אומר ריאה מסויידת? האם זה ריאה שניפגעה? האם אני יכולה לעבור ניתוח אסטטי באף עם הרדמה מלאה או חלקית ? יש בזה סיכון או לא? האם בגיל מסויים אסבול עם זה?אני לא מעשנת, לא יודעת ממה זה..האם זה גורם לסיכון...מותר לי לעבור ניתוחים אסטטים עם הרדמה ? זה מסכן אותי ? או שאין קשר

שלום, סביר להניח שלא תיארו שיש לך ריאה מסויידת אלא הסתיידויות בריאה, כלומר שרוב הריאה עצמה בסדר אבל יש מקומות עם הסתיידויות. הסתיידויות יכולות להיגרם מזיהומים ישנים או חשיפה לאבק מזיק. יכול להיות שאין לכך משמעות וזה לא פגע בתפקוד הריאתי שלך. במידה שאין לך קוצר נשימה במנוחה ובמאמץ לא סביר שתהיה בעיה לעבור ניתוח. מציע על ביצוע תפקודי ריאות מלאים ובדיקה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה