ריאות , לימפומה ברקע

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/09/2018 | 18:02 | מאת: מיקי

שלום רב , ביצענו בתאריך 29.08.2018 PET-CT ברצוני להבין יותר במה מדובר כי עכשיו תקופה של חגים ואין כל כך אם מי לדבר. קצת רקע , אמא שלי בת 68 נכון להיות בשנת 2000 אובחנה בלימפומה מסוג Diffuse large B-cell lymphoma בבטן ,קיבלה כימו והקרנות והייתה ברמיסה . לפניי כ5 חודשים אובחנה בלימפומה בארובת העין סוג הלימפומה היא MALT וקיבלה 14 טיפולים של הקרנות חארובת העין. עכשיו הגיעו תוצאות קצת מדאיגות שקשורות יותר לריאות הנה הבדיקה: ממצאים: חזה: קשרי לימפה קטנים מודגמים במיצר אחדים מהם מדגימים קליטה מוגברת בעוצמה בינונית עד בעיקר באיזור פרה-קרינלי. SUV MAX 3.5 אין מוקדים פתולוגיים בקשרי לימפה קטנים אחדים בשערי הריאות. סיכום: - משמעותם של קשרי לימפה קטנים אחדים במיצר מוטלת בספק. מה בדיוק הכוונה של מוטל בספק ? איזה בדיקות יש לעשות במקרה כזה ? תודה מראש לרופאים העונים

שלום, הכוונה של המפענח שקשרי הלימפה הקטנים לא מעידים על חזרה של הלימפומה בריאות אבל הוא נזהר מלומר זאת בצורה מפורשת. אני מניח שההמטולוג ורופא הריאות יראו את הבדיקה ויחליטו כיצד לעקוב אחר הממצאים. במקפרים מסויימים מומלץ לעשות ברונכוסקופיה לדגימת הקשריות בריאות .

מנהל פורום מחלות ריאה