CT חזה רגיל..

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/09/2018 | 15:11 | מאת: מ.א

שלום ד"ר דרור , אמי עברה צילום רנטגן ובצילום גילו צל . היא קיבלה טיפול אנטיביוטי במשך שבועיים ולאחר מכן שלחו אותה ל CT חזה. ה CT לא מובן לי והייתי רוצה לדעת אם הכל בסדר, אם יש סיבה לדאגה. יש לציין שאת הרנטגן היא עשתה כבדיקה לפני ניקור מותני . תודה.

שלום, אני מניח שביקשו לעשות סיטי כדי לוודא שהצל שראו בצילום הוא אכן דלקת ושהוא נעלם לאחר הטיפול האנטיביוטי. קיימת אלטרנטיבה לחזור על צילום חזה עוד כחודש ואז אם הצל נעלם אין צורך בסיטי.

08/09/2018 | 21:57 | מאת: מ.א

כן. היא עשתה סיטי. צירפתי לשאלה את הפענוח. אשמח אם תוכל לבדוק. יש בפענוח דברים לא ברורים

שלום, לצערי אני לא מצליח לפתוח קבצים מצורפים בפורום. אם תכתוב לי את התשובה של הסיטי אוכל להתייחס.

11/09/2018 | 12:45 | מאת: מ.א

CT חזה ללא חומר ניגוד. תמטים תת פלאורליים קטנים יותר משמאל . הצצלה תת פלאורלית רשתית קלושה ב RUL בתוכה נראית גם קשרית ריאתית זעירה ב RUL- תסנין ריאתי ? תסנין בספיגה ? שינויים כרוניים? לקורלציה קלינית והמשך מעקב בהתאם לגורמי סיכון. במגבלת הבדיקה עם חומר ניגוד אין עדות ללימפאדנופתיה. שינויים ניוונים קלים בעמוד שדרה. סימני אוסטאופניה.

שלופ, סה"כ התיאור לא נראה נורא, יתכן שמדובר בשרידים שך דלקת ריאות, מומלץ על מעקב במרפאת ריאות כאשר קרוב לודאי יומלץ על ביקורת עם סיטי נוסף עוד מספר חודשים.

מנהל פורום מחלות ריאה