לחץ בחזה בזמן ולאחר ריצה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/08/2018 | 23:48 | מאת: אלון

שלום, בחודשים האחרונים אני מרגיש לחץ במרכז החזה וחוסר יכולת להשלים נשימה מלאה. הדבר קורה בזמן ריצת אימון ולאחריה. נמשך בדרך כלל יום-יומיים אחרי סיום הריצה. עדיתי בדיקת אקו לב ומבחן מאמץ ועצא תקין. האם ייתכן שיש לי יזה אוויר? האם יש סיכוי למשהו אחר?

שלום, לא סביר שהתלונות שלך נובעות מחזה אוויר. כשיש חזה אוויר בדרך כלל יש כאבים שלא קשורים לפעילות גופנית ואינם חולפים. יתכן שיש קשר להתכווצות שרירים בינצלאיים בזמן מאמץ. מציע להוריד את המינון של הפעילות זמנית ולבנות שוב פעילות גופנית בסולם מדורג.

מנהל פורום מחלות ריאה