שאלה לגבי הינאלציה סליין היפרטוני ויובש בשפתיים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/08/2018 | 23:46 | מאת: PCD

שלום רב, שאלה שקשורה בצורה חלקית למחלות ריאה, מקווה שמתאים לפורום. אני חולה PCD ומזה 3 חודשים אני עושים הינאליציות עם סליין היפרטוני. מאז השפתיים שלי מאוד יבשות. רציתי לשאול האם זה מוכר, ואם כן, במה מומלץ להשתמש לשפתיים? הבנתי ששפתון רגיל שקונים בבית מרקחת לא מומלץ לשימוש על בסיס קבוע. תודה רבה

שלום, 1. אפשר להוריד את מספר האינהלציות בסליין מרוכז ולהשתמש לסירוגין בסליין רגיל. 2. ניתן לנסות להשתמש בפייה לאינהלציה כך שהחומר פחות מגרה את השפתיים. 3. אני לא יודע מה הבעיה בשימוש בסוג של ווזלין לאורך זמן. אולי אפשר להתייעץ עם עור לגבי תכשירים אחרים.

מנהל פורום מחלות ריאה