התלבטות לגבי ניתוח ילד בן שנה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/05/2018 | 13:27 | מאת: ג

שלום, לבני בן השנה וחודשיים יש סקווסטרציה באונה תחתונה בריאה שמאלית עם כלי דם היוצא האורטה הראשית, גילו את זה עוד בסקירת מערכות השניה בהריון, בתקופת ההריון הלב שלו היה נוטה לצד ימין אך לקראת הלידה הלב חזר למקומו והריאה השמאלית נראתה טוב, הילד נולד בלידה רגילה ללא כל קושי, עד היום הילד אסימפטומטי, אילו לא היו רואים את הסקווסטרציה בסקירות אז אף רופא לא היה שם לב לכך... ההמלצה של הרופאים היא ניתוח להסרת אונה תחתונה בריאה שמאלית... קשה לי מאד להכניס ילד בריא בסה"כ על שולחן ניתוחים... רציתי לשאול מה הסיכויים של בן אדם עם סקווסטרציה אסימפטומתי לחיות חיים בריאים ללא סיבוכים? האם יש סטטיסטיקה של אנשים אשר חיו עם זה כל חייהם? הניתוח יבוצע עם חתך רגיל כלומר לא על ידי שיטה של שלושה חורים, עד כמה ההחלמה קשה ומסוכנת מחתך רגיל בניתוח זה? במקרה וילד עובר ניתוח, אלולים להופיע לו אחרי הניתוח צפצופים, בעיות נשימה כגון אסטמה? מה אתה היית ממליץ לעשות עם סקווסטרציה של הילד אסימפטומתי, לנתח, לא לנתח? תבינו אותי כאמא שהלב שלה נקרע, אנא תתנו לי תשבות לשאלותיי, אני מודה לכם מראש

שלום רב, אני רופא ריאות מבוגרים. מבחינתי, אני יכול לומר שהאיזור שמוסר בניתוח אינו מתפקד כך שבעתיד לא צפויה לילד פגיעה בתפקוד. יש כמובן מקרים שונים וכל מקרה צריך לדון לגופו. לגבי הצורך בניתוח, סוג הניתוח והעיתוי אני ממליץ לפנות לרופא ריאות ילדים ולכירורג חזה של ילדים.

מנהל פורום מחלות ריאה