Squamous / non-squamous NSCLC

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/05/2018 | 22:13 | מאת: א.ר

שלום רב, מעוניין לדעת מה ההבדל בין non-squamous non-small-cell lung cancer לבין Squamous non-small-cell lung cancer ? תודה רבה.

שלום, מדובר בשני סוגים של סרטן ריאה. קשקשי ושאינו קשקשי. לרוב הסרטן הקשקשי מופיע יותר באזורים הסמוכים למיצר ולשערי הריאות וגם האיפיון הגנטי שלט שונה. היום ישנם טיפולים מותאמים לפי איפיונים גנטיים מדוייקים יותר והחלוקה שציינת אינה מספיקה לקבוע את הטיפול המתאים. באופן כללי שני הסוגים יכולים לגרום למחלה קשה והגורם המרכזי שקובע את חומרת המלה הוא מידת ההתפשטות בגוף.

מנהל פורום מחלות ריאה