IPF עם אי ספיקת כליות.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/04/2018 | 10:50 | מאת: א.ג

בת 67, חולה בפיברוזיס ריאתי מטופלת באופב.וגם עם וסקוליטיס כלייתי (מחלת כליות ע"ש ווגנר) טופתי בציקלוספומיד ובמבטרה. בבדיקות האחרונות סמן ca19-9 עם ערך של 436. בבדיקת סיטי לא נמצאו מימצאים במערכת העיכול או לבלב. א. ממה זה עלול לנבוע ? ב. האם מומלץ להרחיב את הבדיקות ? ולאיזה ?

שלום, שינויים CA 19-9 עם הזמן מהווים כלי שימושי למעקב בחולים עם סרטן. אין משמעות לערך בנקודת זמן בודדת, במיוחד כשלא ידוע על סרטן. סיבות רפואיות נוספות שיכולות לגרום לעליה ברמת CA 19-9 כוללות מחלות דלקתיות של הכבד ודרכי המרה ומחלות של בלוטת התריס.

מנהל פורום מחלות ריאה