תזוזה של קנה הנשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/04/2018 | 18:06 | מאת: לילך

שלום אני בת 40 מזה כ 4 שנים השתעלתי מעת לעת. העריכו שהתפתחה לי אסתמה כי התפקודי ריאות היו קצת מתחת לנורמה והיות ועם ונטולין היה מעט שיפור קל. בסוף הסתבר לפני 4 שנים בסיטי שיש גידול שפיר במדיאסטנום והוא הוצא בניתוח במלואו לפני 3 חודשים. כעת התפקודי ריאות מצוינים אך אני ממשיכה כל יום להשתעל. רלוור לא עוזר, אנטיביוטיקה לא עזרה ולוסק לא עזר. הייתי אצל רופא ריאות השבוע שאמר שרואים ב CT שבוצע לפני הניתוח שקנה הנשימה קצת זז בגלל הגידול שהיה בקוטר 6 ס"מ ולחץ על קנה הנשימה. להערכתו השיעול נובע מתזוזת קנה הנשימה. הוא הציע לחכות בינתיים לראות אם קנה הנשימה יחזור למקומו לבד. רציתי לשאול 1. האם רוב הסיכוי שקנה הנשימה יחזור למקומו לבד? אם כן תוך כמה זמן נדע? 2. במידה וקנה הנשימה לא יחזור למקום מה עושים? אם זה דורש ניתוח האם הוא מורכב ומסוכן? תודה רבה

שלום, אני לא חושב שהמיקום של קנה הנשימה גורם לשיעול. לדעתי צריך לחשוב על אפשרות של רפלוקס או בעיה בדרגי נשימה עליונות, אלרגיה ועוד. להערכתי, בכל מקרה לא תצטרכי ניתוח נוסף בשביל הבעיה הזו.

13/04/2018 | 10:35 | מאת: לילך

תודה רבה. כאמור בת 40 , כ 3 חודשים אחרי הוצאת גידול שפיר במדיאסטנום במלואו. יש המשך שיעול. שאלה. יכול להיות שהשיעול נובע מחולשת דופן קנה הנשימה ( טרכאומלציה ) עקב כמה שנים שבהם הגידול בגודל 6 סמ לחץ על קנה הנשימה? אם זה טכאומלציה האם זה משהו שחולף לבד או צריך טיפול כלשהוא? האם יש בעיה אם מחכים 4-5 חודשים לראות אם זה מסתדר, לפני שעושים עוד בדיקות כמו ברונכוסקופיה? תודה רבה

שלום, בד"כ לא מטפלים בטרכאומלציה בגלל שיעול. ברונכוסקופה במקרה זה אינה בדיקה מסוכנת ואפשר לעשות אותה להשלמת הבירור לסיבת השיעול. אין טעם לחכות עוד כמה חודשים אם אין שינוי בתלונות.

מנהל פורום מחלות ריאה