פענוח בדיקת c.t. בית החזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/03/2018 | 14:42 | מאת: אורנה

בבדיקת סי.טי. שנעשתה ללא חומר ניגודי נצפתה קשרית סולידית פרא-סולידית ב-lul מה זה אומר

שלום, LUL הכוונה לאונה השמלית העליונה של הריאה. סולידי או סולידי למחצה מתאר את מרקם הקשרית. קשרית בסיטי אינה ממצא ספציפי, כלומר הקשרית יכולה להיות צלקת חסרת משמעות או זיהום או דלקת ואפילו גידול זה תלוי בגודל, במרקם, בקצב הגדילה ובסיטואציה של המקרב ובממצאים הנילווים, למשל, במקרה שבו יש שיעול, חום וליחה יתכן שמדובר בדלקת ריאות ולעומת זאת באדם מעשן ללא תלונות של דלקת ריאות עם קשרית גדולה יש חשד אפילו לסרטן. יש כאן משתנים רבים שצריך לשקול בהערכה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה