כריתת ריאה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/03/2015 | 22:41 | מאת: ***

שלום ד"ר פרוכטר אני נכה צהל בן 34 ועברתי ניתוח כריתת ריאה ימנית שלמה לפני 15 שנה כתוצאה מהשירות הצבאי עם אמפיאמה(פצע פתוח) בחזה שמצריך שטיפות וחבישות עד היום ללא אפשרות סגירה. השאלה: בממצאים של הCT מודגמת פיסטולה בגדם. ובברוכונוסקופיה שעשיתי אחרי הצילום CT אין עדות לפיסטולה. איזו בדיקה אמינה יותר למקרה הספציפי ברונכו או CT? האם יש או אין פיסטולה?

שלום, בדיקות הסיטי והברונכוסקופיה משלימות זו את זו. לעיתים בברונכוסקופיה מזריקים חומר ניגוד לאיזור הגדם כדי לוודא שאין פיסטולה. אני מציע שתשאל את רופא הריאות שלך אם הוא ביצע פעולה זו וכיצד הממצאים עולים בקנה אחד עם בדיקת הסיטי.

מנהל פורום מחלות ריאה