התייעצות תוצאות סיטי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/01/2018 | 18:38 | מאת: יעלולה

שלום אבי בן 58. מעשן כ40+ שנים. בעקבות שיעול שלא חלף שלחו אותו לסיטי לפני 9 חודשים. שם נראה קשרית כוכבית זכוכית מאט בגודל 9.5 מ"מ בצורה לא מוגדרת. בעקבות כך עשה סיטי נוסף לפני כ10 ימים שם התוצאות הבאות: בסריקה בחלון הריאתי- בולות בשתי הפסגות,יותר גדולות ובולטות בפסגה הימני, על רקע של הצטלקויות בשתי שדות הריאות תמונה של הריאות בתמונת "זכוכית אטומה" כמעט ללא תמונה של ריאה תקינה. רציתי להבין את פשר תוצאות הסיטי החדש,יש לציין ששני הסיטי בוצעו ללא חומר ניגוד. (באחרון לא התייחסו לקשרית-אולי בגלל שבוצע במכון אחר?) מה הכוונה בתמונה של הריאות בתמונת זכוכית אטומה כמעט ללא תמונה של ריאה בריאה. תודה

שלום, בד"כ חומר ניגוד לא מוסיף בהסתכלות על רקמת הריאה. יתכן שמהשרואים קשור לנזקי עישון. ההבדלים בין הפיענוחים קשורים לסיגנון של הרופא הרנטגנולוג ולא לבדיקה עצמה, מומלץ לבקש השוואה ע"י אותו רופא שיראה את שתי הביקות וישווה בינהן. זכוכית אטומהזה תיאור לא ספיציפי ויכול להתאים לדלקת, זיהום ועוד. ממליץ להגיע עם שתי בדיקות למרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה