בדיקת סיטי שנעשתה התקבלו תוצאות ואני מודאגת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/09/2017 | 15:48 | מאת: שני

קיבלתי תוצאות סיטי במשפחתי יש היסטוריה של סרטן ריאות להלן התוצאות והאם אני צריכה לדאוג?אני כבר דואגת.. המפתח העליוi של בית החזה בגדר הנורמה. האאורטה ברוחב תקין. העורק הריאתי ברוחב תקין. המיצר ללא גושים או בלוטות מוגדלות. הלב בגודל תקין. הקנה והברונכוסי& פתוחים. לא ניתן לדון על שערי הריאות עקב חוסר הזרקת חומר ניגוד. הריאות – האיוורור והציור הריאתי הברונכו+וסקולרי בגדר הנורמה. קשרית בקוטר 5 מ"מ באונה האמצעית מימין. קשרית נוספת בקוטר 4 מ"מ באונה התחתונה מימין – גנרולומות? בלוטות לימפה? אחר? הפלאורה ללא פתולוגיה. הסרעפת תקינה. האדרנלים בגודל וצורה תקינים הכבד מוגדל. הטחול בגודל תקין. הכליות בגודל, צורה ומיקום תקינים. הלבלב בגודל וצורה תקינים. כיס המרה הודג םתקי. בלוטות בקוטר עד 7 מ"מ, חלקן עם מרכז שומני בבתי השחי משני הצדדים. ליפומה בקוטר 7 ס"מ, בגובה בית השחי מימין.

שלום רב, לא צריך להיות מודאגים. מהפענוח נראה כי כל הממצאים הם בעלי אופי שפיר. לכל היותר יש לעקוב אחר הממצאים לביקורת עוד מספר חודשים. להמשך הבהרות מומלץ לפנות למרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה